Alle zorgverleners van Evita die bij vaste klanten werkzaam zijn binnen de huishoudelijke zorg volgen op dit moment de cursus Thuishulp A. Wij komen 4 keer bij elkaar en leren van alles over hygiëne en veilig werken. Daarnaast, leren we over ziektebeelden en hoe je dit hoort te rapporteren. Ik vind het meest waardevolle dat ik (tot nu toe) heb geleerd hoe ik klanten moet observeren. Omdat ik als huishoudelijk verzorgende toch vaak veel uren bij de klant aanwezig ben, kan ik door te observeren vaak in een vroeg stadium dingen signaleren. Vervolgens rapporteer ik dat dan zodat het hele klantteam hier snel van op te hoogte is.

De cursus vind ik erg leuk en leerzaam, maar het is vooral fijn om mijn collega’s, huishoudelijk verzorgenden, vaker te zien en ervaringen uit te wisselen. De sfeer is ontzettend goed, we lachen veel en leren ondertussen ook nog eens van elkaar. Ik vind de cursus in 1 woord: verhelderend.

Het mooiste aan mijn beroep? Dat is het omgaan met mensen en de vertrouwensband die ik opbouw met mijn klanten. De dankbaarheid die ik van hen terug krijg, is voor mij het belangrijkst en waarom ik dit nog vele jaren wil blijven doen!

Ik wil graag al mijn collega’s het boek ‘Ach moedertje’ van Hugo Borst aanraden, dit boek beschrijft omgaan met Alzheimer op een hele bijzondere manier. Dus mocht je deze zomer aan het zwembad nog eens een goed boek willen lezen…

Groetjes,

Angelique