Wat kunnen wij voor u betekenen?

Evita Zorg is gespecialiseerd in dementiezorg. Dementie zorgt voor veel veranderingen in het dagelijkse leven van de persoon in kwestie en de mensen in zijn of haar omgeving. Evita Zorg kan helpen bij het omgaan met dementie en bieden van persoonlijke verzorging en begeleiding. Ook andere taken die niet meer door familie of mantelzorgers kunnen worden gedaan, worden overgenomen door de zorgverleners van Evita Zorg.

U zoekt dementiezorg

Mensen met dementie kunnen ervoor kiezen om thuis te blijven wonen. Vaak is alleen wijkverpleging door de complexe situatie niet langer toereikend. _RK00064_WEBDankzij maatwerkoplossingen van Evita Zorg kan er toch goede hulp geboden worden. Met een vast team aan zorgverleners. Op door u gewenste tijden. Partners, familieleden of andere mantelzorgers leren met hulp van Evita Zorg omgaan met dementie. Ook voor echtparen of partners wordt gezorgd zodat echtparen zolang mogelijk samen thuis kunnen wonen.

Diensten op het gebied van geheugenproblemen

Iedereen vergeet wel eens iets en enige vergeetachtigheid hoort ook bij de normale veroudering. Wanneer vergeetachtigheid toeneemt of lastig wordt in het dagelijks functioneren, kan iemand zich er zorgen over maken. Zo kunnen geheugenproblemen ook samenhangen met somberheid, piekeren of concentratieproblemen. Het bespreken van de geheugenproblemen kan dan helpen. Om, laagdrempelig, hier samen naar te kijken heeft Evita Zorg een aantal diensten.

Geheugensteun

Iedere 2e dinsdag van de maand inloopspreekuur.

Iedereen vergeet wel eens wat en enige vergeetachtigheid hoort ook bij de normale veroudering. Wanneer vergeetachtigheid toeneemt of lastig wordt in het dagelijks functioneren kan iemand zich er zorgen over gaan maken. Het bespreken van de geheugenklachten kan dan helpen. Zo kunnen geheugenproblemen ook samenhangen met somberheid, piekeren of concentratieproblemen. Om, laagdrempelig, hier eens samen naar te kijken start Evita Zorg een maandelijks spreekuur om vragen over geheugenproblemen, maar ook bijvoorbeeld over concentratieproblemen, piekeren of somberheid te kunnen bespreken met een deskundige.

Het spreekuur is bedoeld voor mensen vanaf 60 jaar die vragen of twijfels hebben over hun geheugen of stemming. De vragen kunnen ook gaan over een partner of familielid met geheugenproblemen. Eventueel kan er kort een test of vragenlijst worden afgenomen. U kunt voorlichting krijgen over bijvoorbeeld het geheugen, (signalen van) dementie, maar ook worden eventuele tips en adviezen besproken.

Iedere tweede dinsdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur is Dr. Caroline Jurgens (neuropsycholoog/GZ-psycholoog) aanwezig om individueel uw vragen te bespreken. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig en u hoeft geen afspraak te maken. U kunt gewoon bij ons binnenlopen en u melden bij de gastvrouw. Er zijn geen kosten verbonden aan een eenmalig spreekuurbezoek. Het gesprek is vertrouwelijk en aan het eind volgt een vrijblijvend advies.

Consult aan huis

Wanneer het niet mogelijk is om naar het spreekuur bij Evita te komen, kan dr. Caroline Jurgens ook thuis in uw vertrouwde omgeving met u in gesprek gaan of een korte geheugentest afnemen.

Consult aan huis is voor iedereen die vragen heeft over geheugen- en concentratieproblemen, piekeren of somberheid. De vragen kunnen over uzelf of een naaste gaan.

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken voor een consult aan huis met dr. Caroline Jurgens per mail (c.jurgens@evitazorg.nl) of telefonisch (070 – 314 16 06). U kunt ook een afspraak met haar maken als u niet in de gelegenheid bent om naar het maandelijkse spreekuur te komen en graag op een ander tijdstip met haar wil spreken.

Walk & Talk

We krijgen steeds meer inzicht in de invloed van leefstijl op onze psychische en lichamelijke gezondheid. Leefstijladviezen worden toenemend gegeven, zo ook door dr. Caroline Jurgens. Wetenschappelijk onderzoek toont steeds duidelijker het belang van bewegen en de natuur aan, in het behouden van caroline jurgens landscapevitaliteit en een stabiele stemming. Wellicht ervaart u zelf na een drukke werkdag, bij spanning of verdriet ook de verlichting van even buiten het hoofd leeg te maken? Of zit u na het wandelen of sporten ineens vol goede ideeën?

Zo is ook Evita Walk & Talk geboren, al buiten wandelend. Tijdens een Walk & Talk gaat u in gesprek met Caroline tijdens een wandeling in de buitenlucht, bijvoorbeeld in het prachtige Landgoed Clingendael. Bewegen helpt gedachten te structureren en het stressniveau te verlagen. Wandelen geeft ontspanning en energie. De natuur bevat bovendien ontelbaar veel parallellen met ons eigen leven, de uitdagingen en kansen.

Walk & Talk is voor iedereen die behoefte heeft om gedachten te delen en te ordenen, een verminderde stemming ervaart of tegen andere uitdagingen aanloopt en hier in beweging samen naar wil kijken. U kunt een afspraak maken met dr. Caroline Jurgens per mail: c.jurgens@evitazorg.nl.

Wilt u meer informatie over kosten of een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met Evita Zorg en vragen naar Caroline Jurgens of een van de wijkverpleegkundigen. Zij staan u graag te woord via 070-3141602. Ook kunt u mailen naar c.jurgens@evitazorg.nl.