Evita Zorg klantteams

Wat kunnen we voor u betekenen?

Zorgt u langdurig voor een familielid, vriend of buur? Vindt u dit vanzelfsprekend en wilt u dit graag vol blijven houden? Dan is het belangrijk om de juiste begeleiding en ondersteuning in te zetten.

Bij Evita weten wij hoe belangrijk de inzet van mantelzorgers is en erkennen we ook de kwetsbaarheid van het zorgen voor een dierbare. Om de zorg en begeleiding voor zowel de klant als de mantelzorger zo prettig mogelijk te organiseren, bieden we een pakket van/ aan ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers. U kunt bij Evita terecht voor:

Mantelzorgondersteuning Evita Zorg

Vervangende mantelzorg

Vervangende mantelzorg, ook wel respijtzorg genoemd, is een tijdelijke en volledige overname van zorg met als doel de mantelzorger een adempauze te geven. Om mantelzorgtaken vol te houden is het belangrijk om af en toe even vrijaf te nemen van de zorg. Dat is alleen mogelijk als u die zorg op een verantwoorde manier kunt overdragen. Evita biedt deze mogelijkheid; voor korte of langere periode kunnen de mantelzorgtaken overgenomen worden door een medewerker van Evita. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke begeleiding thuis, nachtzorg of administratieve ondersteuning.

Mantelzorggroep

Eens per maand is er een mogelijkheid om andere mantelzorgers te ontmoeten in het Evita Lokaal. U gaat met andere mantelzorgers in gesprek. Onder begeleiding van een professional zullen diverse aspecten van het mantelzorgen aan bod komen. Regelmatig ontstaat er een hechte band tussen mantelzorgers die elkaar ondersteunen door aandacht voor elkaar te hebben.

Individuele begeleiding

Zijn er dingen die u met iemand wilt bespreken of moeten er zaken geregeld worden? Wij informeren u graag over de mogelijkheden op het gebied van toeleiding naar zorg en dienstverlening in de wijk en stad. U kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld informatie en advies over voorzieningen en (financiële) regelingen, praktische hulp (bijvoorbeeld bij het aanvragen van indicaties), een luisterend oor (emotionele steun) en het ordenen en/of tijdelijk regisseren van de zorg. Hiervoor kunt u op werkdagen bij ons terecht en op afspraak buiten kantooruren.

Diverse informatieve lezingen

In samenwerking met diverse professionals is er jaarlijks een interessant aanbod aan lezingen over diverse onderwerpen op het gebied van vitaal ouder worden en zelfstandig wonen, ziektebeelden en de organisatie van zorg en begeleiding. Hierover vindt u alle informatie in de lezingenfolder.

Mindfulness voor mantelzorgers

Mindfulness is een effectieve methode om anders om te leren gaan met de verschillende ervaringen in het leven. Door de beoefening van mindfulness is het mogelijk om op een gezondere manier om te gaan met de belastende situatie waarin u zich als mantelzorger bevindt.

Mantelzorgondersteuning aanvragen

Heeft u vragen over wat Evita voor mantelzorgers kan betekenen? Neem dan contact op met ons via het formulier op de website. U kunt ook een mail sturen met uw vraag naar info@evitazorg.nl of tijdens kantoortijden bellen met 070- 314 16 00.

Contact