Opgevouwen kleding op het bed van een persoon die thuis nachtzorg ontvangt

Wat kan Evita Zorg voor u betekenen?

Evita Zorg biedt nachtzorg en 24-uurs zorg thuis aan in Den Haag. Zo kunt u gebruik maken van onze waak- of slaapdiensten. De nachtzuster helpt u bijvoorbeeld met het toedienen van medicijnen, het verzorgen van een wond of toiletbezoek. Omdat er een nachtverpleegkundige bij u thuis is, kunt u met een veilig gevoel de nacht ingaan. Ook voor mantelzorgers geeft het een gerust gevoel dat er ‘s nachts een oogje in het zeil wordt gehouden, terwijl zij zelf zorgeloos van de zo nodige nachtrust kunnen genieten.

Een rolstoel in de woonkamer van een persoon die thuis nachtzorg ontvangt

U zoekt nachtzorg

Als u na een opname in het ziekenhuis thuis wilt herstellen, kunt u 24- uurs zorg of nachtzorg aanvragen. Heeft u een langdurige vraag naar intensieve zorg, dan biedt Evita Zorg ook particuliere nacht- en 24-uurszorg aan. Indien de zorg nodig is in de laatste fase van het leven, dan kan onze wijkverpleegkundige palliatieve zorg indiceren. Palliatieve nachtzorg valt hier vaak onder en wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Wilt u meer weten over financiering van zorg? Kijk dan eens op onze pagina financiering.

Nachtzorg of 24-uurs zorg aanvragen

Evita Zorg is een thuiszorgorganisatie en daarom 24 uur per dag bereikbaar voor iedereen met een (acute) zorgvraag. Dus in geval van dringende zaken ook ‘s avonds en in het weekend. Heeft u vragen over palliatieve of terminale zorg? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Neem contact op

Veel gestelde vragen over nachtzorg

Nachtzorg is de zorg die wordt geleverd aan patiënten die ’s nachts ondersteuning nodig hebben. Het gaat hierbij om patiënten die niet zelfstandig kunnen slapen of die ’s nachts zorg nodig hebben om veilig te blijven.
Nachtzorg aan huis biedt veel voordelen, zoals het verminderen van de angst en stress bij patiënten en hun familieleden, het verminderen van het risico op vallen en ongelukken, het bevorderen van een betere nachtrust en het bevorderen van de algemene gezondheid en welzijn van patiënten.
Nachtzorg kan worden verleend aan patiënten van alle leeftijden die lijden aan een medische aandoening die ’s nachts zorg nodig heeft. Dit kan onder meer betrekking hebben op patiënten met dementie, Parkinson, slaapstoornissen, chronische pijn of terminale ziekten.
De taken van een nachtzorgverlener verschillen afhankelijk van de behoeften van de patiënt. Voorbeelden van taken zijn het toedienen van medicatie, het veranderen van verbanden, het bieden van persoonlijke verzorging en uiteraard het geven van emotionele steun.

Bekijk hier de zorgverleners van Evita Zorg.

Nachtzorg wordt vergoed door de zorgverzekering vanuit de basisverzekering. De vergoeding kan verschillen per verzekeraar en polis. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te controleren welke kosten worden gedekt en welke voorwaarden van toepassing zijn. Evita Zorg adviseert en ondersteunt u graag bij de aanvraag van uw indicatie.
Geïnteresseerd in de mogelijkheden van nachtzorg? Neem dan contact met ons op.