Vanaf 1 september zal Evita Zorg geleid worden door een nieuwe directeur. Stans van Egmond zal het stokje overnemen van oprichter Natalie Bommeljé, die na ruim 17 jaar met veel passie en betrokkenheid Evita Zorg te hebben opgebouwd, afscheid neemt als directeur.

Stans van Egmond was de afgelopen 6 jaar directeur van de Trombosestichting Nederland, waar ze zich hard maakte voor betere trombosezorg. Ze heeft daarvoor als projectleider bij het Rathenau Instituut gewerkt aan verbetering van kwaliteit van zorg, autonomie van patiënten en het zorgstelsel als geheel. Ook gaf ze 12 jaar les aan zorgmanagers in opleiding aan de Erasmus Universiteit.

Sinds half juni trekt Stans samen met Natalie op en zij heeft inmiddels een goed beeld van de organisatie.  “Evita is een mooi bedrijf met een grote maatschappelijke impact. Ik zie een heel goed uitgedacht concept, een mooie visie die staat en waar ik verbinding tussen zorgverleners, klanten, vrijwilligers en het team op kantoor zie. Het is goed om te zien hoe Evita écht naast de klant staat en deze zoveel mogelijk ondersteunt om thuis te kunnen blijven wonen. Ik heb al veel meegelopen in de wijk met zorgverleners van Evita en zie de visie ook in de praktijk terug. Ook de wijze waarop Evita Zorg invulling geeft aan goed werkgeverschap middels vitaliteitsprogramma’s en de eigen Evita Academie zorgt voor een enorme loyaliteit onder de zorgverleners. Ik kijk er naar uit om Evita Zorg verder uit te bouwen en mijn bijdrage te leveren aan toekomstbestendige thuiszorg.”

Natalie blikt terug op een mooie periode waarin zij Evita heeft opgebouwd tot een thuiszorgorganisatie die niet meer is weg te denken uit Den Haag. “Ik heb zelf in de wijk gewerkt. Ik vond het mooi om mensen in hun eigen omgeving te ondersteunen. Je ziet dat ze daar zoveel langer zelfstandig blijven dan wanneer ze opgenomen zijn. Werken in de thuiszorg is een mooi en creatief vak. Je komt elke keer weer bij nieuwe mensen waar je te gast bent, met allemaal hun eigen gewoontes. Ook zag ik dingen waarvan ik dacht: dat kan anders. Het bieden van thuiszorg met kleine vaste teams die op afgesproken tijden komen. Meer de zorg om de klant heen bouwen.  Vanuit die visie ben ik begonnen. Deze is tot op de dag van vandaag vertaald in de 4 zekerheden, nog steeds de visie en de rode draad door de organisatie.”

Stans van Egmond en Natalie Bommelje