Vanaf 1 december 2022 gaat Maaike Vedder, manager zorg en wijkverpleegkundige, Evita na 11 jaar verlaten. Judith Dijkshoorn, bij velen al bekend als klantcoördinator, zal haar rol van manager Zorg overnemen.

Maaike Vedder: “In de afgelopen jaren heb ik mij, samen met klanten en collega’s, in verschillende rollen ingezet om de zorg zo passend mogelijk te organiseren. Dit deed ik samen met klanten, mantelzorgers en collega’s. Soms in rustige tijden en soms in meer intensieve periodes in het leven van klanten. De vele herinneringen aan mooie ontmoetingen en gesprekken reizen daarin met mij mee de toekomst in.

Ik wil iedereen daarom ook hartelijk danken voor het fijne samenwerken, uw openheid en het in mij, en Evita, gestelde vertrouwen. Ook voor uw begrip en flexibiliteit wanneer dit soms nodig was.”

Natuurlijke stap

fotojudithJudith is voor veel klanten bekend als klantcoördinator. Al 4 jaar is zij verantwoordelijk voor de juiste inzet van huishoudelijke zorg en begeleiding. Ze heeft daarbij niet alleen veel contact met klanten en zorgverleners, maar ook met de gemeente, huisartsen en andere netwerkpartners van Evita. Haar signalerende en coördinerende rol is daarbij van groot belang; bij veel klanten ontstaat in de loop van de tijd ook behoefte aan andere zorg en ondersteuning. Judith: “Bij de uitbreiding van zorg ben ik een belangrijke schakel tussen de wijkverpleegkundigen, het team van de planning en de zorgverleners. Nog voor het besluit kwam om de functie van manager Zorg over te nemen, was ik al steeds meer betrokken bij vraagstukken over de zorg, beleid en andere zaken van het MT. De overstap naar de functie van manager Zorg voelt dan ook als een hele natuurlijke stap.”

Kwaliteit van zorg

In de zorgsector staan de ontwikkelingen nooit stil. Maar dat maakt de nieuwe functie voor Judith juist aantrekkelijk. Judith: ” Ik heb veel zin om op strategisch vlak mee te denken en me samen met het MT en de andere collega’s in te gaan zetten voor kwalitatief goede zorg.”