Waar bepaalde sectoren geraakt worden door de corona-crisis, is het in de zorg sector druk. Van Leeuwen catering en Evita Zorg hebben elkaar gevonden in een samenwerking die beide bedrijven helpt. Evita Zorg biedt medewerkers van Van Leeuwen Catering de kans om kennis te maken met de thuiszorg. Een mooie samenwerking tussen twee sectoren waar de handen ineen worden geslagen. 

Extra handen voor de zorg

thuiszorg collageEen aantal medewerkers van Van Leeuwen Catering gaan, door middel van collegiale uitleen, de komende maanden aan de slag als huishoudelijk verzorgende bij Evita Zorg. Nicole van Stappershoef, Manager HR bij Van Leeuwen Catering, vond Evita Zorg via het platform Extra handen voor de zorg. Het platform verbindt zorgorganisaties en mensen die tijdelijk willen werken in de zorg met elkaar. Nicole: “Ik nam contact op met Evita Zorg en binnen twee weken was de samenwerking gerealiseerd, dat ging heel snel”.

De medewerkers van Van Leeuwen Catering worden de komende maanden ingezet bij Evita Zorg waar zij klanten thuis helpen met alledaagse huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, boodschappen doen en maaltijden klaarmaken. De medewerkers werken normaal gesproken in een kantine op middelbare scholen. Nikki Goedemondt, Manager HR bij Evita Zorg, vertelt dat de beroepen meer gemeen hebben dan in eerste instantie lijkt. “Mensen uit dienstverlenende beroepen passen vaak heel goed binnen de thuiszorg; zo zijn zij van nature vaak sociaal, hulpvaardig en opmerkzaam als het gaat om behoeften van anderen.”

Samenwerking met zij-instromers

De inzet van de medewerkers van Van Leeuwen is in eerste instantie van tijdelijke aard, al hebben zij natuurlijk wel affiniteit met het werk dat zij gaan doen. Vervolgens hebben de medewerkers onder andere meegekeken met een zorgverlener van Evita, daardoor ontstond een goed beeld van wat het werk inhoudt. Nikki vertelt: “Het is een mooie kans voor hen om te onderzoeken of hun interesse ook voor langere termijn uit gaat naar werken in de thuiszorg. Nu is er de kans om hier de tijd voor te nemen.” Ook wanneer zij besluiten de definitieve overstap naar thuiszorg niet te maken is de samenwerking succesvol, benadrukt Nikki. Evita Zorg is blij deze mensen te verwelkomen en hen een kijkje in de keuken van de thuiszorg te bieden.

Ook personeel uitlenen aan Evita Zorg? Neem dan contact op met Nikki Goedemondt, Manager HR, om de mogelijkheden te bespreken. Telefoonnummer 070-314605 of per mail, n.goedemondt@evitazorg.nl